تامین ۳۰ درصد انرژی مصرفی برق جهان از نیروگاه های تجدیدپذیر‎
نوشته شده توسط : آرا نیرو

 

در گذشته بهره‌گیری از منابع هیدروکربنی مانند جنگل‌ها و مراتع، زغال سنگ، نفت و گاز – که به سوخت‌های فسیلی معروف هستند که ۱۶ درصد از انرژی مصرفی جهان را تامیین می کردند و تولید انرژی از سوخت های فسیلی مورد توجه قرار گرفته بودند ولی در حال حاضر با رشد احداث نیروگاه در سراسر جهان حدود ۳۰ درصد از انرژی مصرفی جهان را از راه انرژی‌های تجدیدپذیر یا انرژی پاک به دست می‌آورند.

انرژی‌های پاک یا تجدیدپذیر به آن دسته از انرژی هایی گفته می‌شود که برای تولید آن‌ها از منابع بدون کربن نظیر انرژی خورشیدی و انرژی باد استفاده می‌شود.

برزیل از کشورهایی است که پروژه‌های بزرگی برای استفاده از انرژی‌های پاک دارد و ۱۸ درصد از کل مصرف سوخت اتومبیل‌های آن از سوخت اتانول (تولید شده از ساقه نیشکر) به دست می‌آید. در شهر «ریزها» به معنای شهر آفتاب در زبان چینی، ۹۹ درصد خانه‌ها در محدوده مرکزی شهر، آبگرمکن‌های خورشیدی و بیش از ۶۰۰۰ خانوار امکانات پخت و پز خورشیدی دارند.

مکته قابل توجه اینجاست که اگر تنها یک درصد از صحراهای جهان در قالب احداث نیروگاه‌های تجدید پذیر قرار بگیرد. همین مقدار برای تولید برق سالانه کل جهان کافی است نه فقط ۳۰ درصد که برای آن هم برنامه ریزی هایی صورت گرفته است.

بر اساس گزارش سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری، کشور پرتغال برای نخستین بار در جهان موفق شد برای مدت چهار روز انرژی‌های فسیلی و هسته‌ای را کنار بگذارد و تمام مصارف انرژی خود را از طریق انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر طبیعت تامین کند که این خود یک گام موفقی به سمت هوای پاک و انرژی پاک است.

در کشور ما ایران نیز سه تجربه موفق استفاده از انرژی‌های پاک در رابطه با حفظ منابع طبیعی وجود دارد. نخستین طرح تغییر الگوی مصرف سوخت جنگل‌نشینان چهار محال و بختیاری با نصب آبگرمکن‌های خورشیدی بود که با نصب این نوع آبگرمکن‌ها مصرف چوب جنگلی به ویژه بلوط در روستاهای جنگل‌نشین کاهش یافت. تا قبل از این اقدام هر خانوار در این گونه مناطق در روز هفت کیلوگرم و در ماه حدود ۲۰۰ کیلوگرم چوب مصرف می‌کرد.

دوم آنکه از سال ۱۳۸۳ استفاده از انرژی خورشیدی و انرژی باد در خراسان جنوبی، سربیشه و دشت حسین آباد با مدیریت جوامع محلی آغاز شد. این اقدام کاهش قابل توجه بوته کنی و در نتیجه حفاظت از مراتع را به دنبال داشت. تجربه سوم استفاده از انرژی‌های پاک در استان یزد با اجرای پروژه «منارید»، تامین آبگرم منازل از طریق نصب پنل‌های خورشیدی آغاز شد و طی آن با مشارکت مردم محلی، سازمان انرژی‌های پاک در دو روستا با تجهیز بیش از ۶۰ واحد مسکونی به پنل‌های خورشیدی گامی موثر برداشته شد. در این راستا ۳۸۴ تن ترسیب کربن صورت گرفت و کاهش هزینه‌های تامین سوخت محلی و دسترسی مطمئن به انرژی موجب رضایت کامل ۶۰ خانوار شده است.

 

تامین ۳۰ درصد انرژی مصرفی برق جهان از نیروگاه های تجدیدپذیر‎





:: بازدید از این مطلب : 13
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 30 تير 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: